sábado, 11 de abril de 2009

Desbordats pel 2.0?

Les possibilitats que ens ofereixen les eines 2.0 són immenses, jo diria que incalculables encara. El que és evident és que ens fan més fàcil la vida tant la personal com la laboral. És igual l'on, el quan i el com, el web 2.0 assegura un contacte permanent i immediat amb els qui tenim lluny i els qui no tant. Els usuaris freqüents d'internet estem "viciats" -és a dir, usem - alguna de les eines 2.0 com el facebook, però en l'estadi més bàsic, sense aprofitar totes les potencialitats perquè ningú ens les ha ensenyades, som autodidactes d'internet. I per això quan aquest matí llegeixo al 3cat24 la llarga llista d'eines 2.0 que existeixen al mercat online i que reprodueixo a continuació, m'agafa vertigen! Com podrem absorvir tanta informació ? I com la gestionarem ? Tindrem temps per consultar allò que ens interessa ? Per penjar escrits ? Per escriure'ls ? Per pujar imatges? Per assegurar-nos que ho reben els nostres contactes... El 2.0 ens pot arribar a desbordar? Que algú m'ho expliqui !!!

Font: http://www.3cat24.cat/noticia/363790/altres/Ajudans-a-descobrir-eines-20

Tots coneixem Facebook, YouTube, Twitter, MySpace o Flickr a títol individual per penjar les nostres fotos, comunicar-nos amb els amics, ensenyar els vídeos del cap de setmana o publicar el CV professional. Són eines 2.0, molt útils per promocionar-nos a internet i donar-nos a conèixer.



Aquí n'anem fent la llista:


Researchgate és un espai 3.0 per connectar, descobrir i col·laborar. L'usuari diu que va més enllà del Linkedin i del Facebook.


Ning és una xarxa social on els membres tenen blogs, comparteixen fòrums, pugen arxius... Es tracta d'una versió gratuïtat amb publicitat no gaire invasiva, o de pagament sense publicitat i amb més configurabilitat.


Ipernity permet pujar fitxers de vídeo i àudio, amb una limitació de 200 Mb acumulatius. La interfície està traduïda al català i molts idiomes més i permet compartir documents de tota mena i enllaçar-los, per exemple, al blog.


RefWordks serveix per gestionar bibliografia i informació automàtica on-line. També disposa d'opcions per compartir les teves fonts amb altres desenvolupadors "ref share", o opció "off-line" per si vas a la "muntanya". Tot exportable a Open Office o a MS Office. N'hi ha una versió gratuïta de 30 dies.


Go2web20 és una col·lecció d'eines i aplicacions 2.0 per compartir vídeos, crear comunitats virtuals o penjar fotos, entre d'altres opcions.


Balzac.tv, un lloc per a veure vídeos d'uns deu minuts d'entrevistes amb temàtica d'últimes tendències sociològiques i innovació social i tecnologia. En qualsevol moment l'usuari pot penjar opinions i comentaris sobre el que està veient i qui veu el vídeo alhora pot llegir els comentaris que n'han fet els altres usuaris.


Adrive et deixa emmagatzemar gratuïtament 50 GB i després es poden recuperar els arxius des qualsevol ordinador amb internet.


LogMeIn et permet un accés remot als teus ordinador mitjançant un lloc web, una programació espectacular amb accés gratuït.


Netvibe és una eina que us facilita la creació d'un portal públic i un de privat, on tot es pot compartir, funciona per "serveis" que ens faciliten tercers, com ara portals, diaris, correu electrònic, publicacions científiques, meteorologia, astronomia, etc.


eSnips, un lloc on crear una xarxa social, pujar vídeos, àudios, compartir documents... També et permet tenir una "playlist" de música i participar en diferents fòrums, entre altres coses.


Pmfiles, un programa de gestió de projectes mitjançant el qual es podeu controlar tots els documents, tasques, contactes, calendari de projectes... de la vostra empresa.


Woices, un servei gratuït a internet que permet als seus usuaris crear, compartir i reproduir registres d'àudio.


Vi.sualize.us, una eina molt similar a Delicious però amb imatges. Hi pots trobar fotografies de tota mena.


11870.com et permet buscar diferents coses com restaurants, cases rurals, lleure, cultura... a qualsevol ciutat d'Espanya i la resta del món.


Twitxr, que està en català i et permet compartir fotos des del teu telèfon mòbil, publicar-les de forma automàtica a les teves xarxes socials, dir als teus amics on ets i què estàs fent.


PIMPAMPUM, amb unes eines anomenades "mashups" pots generar tires de còmic, il·lustrar frases, jugar a jocs de memòria personalitzats, escriure llibres il·lustrats, etc.


Hootsuite, on pots gestionar diferents comptes de Twitter. El més útil és actualitzar el teu estat al Twitter i al Facebook d'una forma programada.


Flock, un navegador que integra les eines 2.0 més utilitzades com el YouTube, el Myspace, el Facebook o el Flickr en una sola finestra.


StumbleUpon et permet veure webs, blogs, fotoblogs o videoblogs que més s'adapten als teus gustos a partir d'un registre previ.


Spotify, una eina per escoltar la música que vulguis, dels anys i dels autors que més t'agraden.


Delicious permet emmagatzemar els teus enllaços favorits des de qualsevol ordinador i recuperar-los allà on siguis, entre altres coses.

No hay comentarios: